Fijne vakantie allemaal

Gepubliceerd op 7 juli 2024 om 15:22

**Eindejaar Verslag 2024 van Wahoo Swimming**

Het seizoen 2024 is een memorabel jaar geweest voor Wahoo Swimming uit Zaltbommel, Gelderland. Onze zwemmers hebben uitzonderlijke prestaties geleverd in diverse competities, persoonlijke records gebroken en belangrijke medailles gewonnen. Hier volgt een overzicht van onze hoogtepunten van dit jaar.

 

**Int. Swimmeet 2024 in Innsbruck**
Onze zwemmers begonnen het seizoen sterk tijdens de Int. Swimmeet 2024 in het Olympisch 50 meter buitenbad Tivoli in Innsbruck. Vier mannelijke zwemmers en drie vrouwelijke zwemsters vertegenwoordigden Wahoo Swimming met glans:
- **Elin** won vier gouden en twee zilveren medailles in diverse zwemstijlen, wat haar tot een opvallende zwemster maakte.
- **Ruby** behaalde haar persoonlijke doelen met een gerichte strategie en liet haar vaardigheden zien.
- **Maud**, de jongste deelneemster, verbeterde haar persoonlijke records op alle afstanden.
- **Tim** won zilver op de 200 meter vlinderslag en brons op de 400 meter wisselslag.
- **Remco** behaalde brons op de 50 meter rugcrawl.

 

**Gelderse B Kampioenschappen in Zutphen**
Tijdens de Gelderse B Kampioenschappen in zwembad De IJsselslag in Zutphen zetten onze zwemmers hun successen voort:
- **Tim** behaalde een zilveren medaille op de 50 meter vlinderslag en brons op de 50 meter rugcrawl, met persoonlijke records op alle afstanden.
- **Remco** verbeterde zijn persoonlijke record op de 100 meter vrije slag.
- **Ruby** behaalde een eerste plaats op de 200 meter wisselslag en verbeterde haar persoonlijke records op alle afstanden.

 

**Nederlandse Jeugd Kampioenschappen 2024 in Eindhoven**
Hoewel persoonlijke omstandigheden ervoor zorgden dat slechts één zwemmer deelnam, vertegenwoordigde **Ilias** Wahoo Swimming met grote inzet:
- Ilias zwom tien afstanden in de meerkamp en behaalde eerste plaatsen op de vrije slag en schoolslag. Zijn prestaties leverden hem de titel van Nederlands kampioen in het meerkampklassement op. Dit volgde op zijn eerdere succes als Nederlands kampioen op de 1500 meter vrije slag tijdens de NK korte baan in Den Haag.

 

**Speedo Minioren Jaargang Finale in Dordrecht**
**Elin** sloot het seizoen af met indrukwekkende resultaten tijdens de Speedo Minioren Jaargang Finale in Dordrecht:
- Ze behaalde drie nieuwe persoonlijke records en een mooie 3e plaats op de 100 meter schoolslag.

 

**Wedstrijden in Nederland, België en Duitsland**
Dit seizoen stond ook in het teken van diverse leuke wedstrijden door heel Nederland, maar ook in België en Duitsland. Onze zwemmers genoten van de internationale competitie-ervaring en presteerden uitstekend op verschillende locaties.

 

**Gezellige Evenementen en Clinics**
Naast de wedstrijden hebben we ook genoten van verschillende leuke etentjes, waaronder de gezellige eindejaars BBQ na de wedstrijd in Eindhoven. We hebben ons teamgevoel versterkt tijdens een boulder clinic in Den Bosch, waar zwemmers hun kracht en behendigheid op de klimmuur konden testen. Een andere memorabele avond was in de Sportwaard, waar we een clinic op de water board organiseerden. Deze activiteiten hebben bijgedragen aan de teamspirit en het plezier binnen de vereniging.

 

**Laatste Trainingsweek en Afsluiting van het Seizoen**
In de laatste week voor de zomervakantie bereidden onze zwemmers zich voor op de afsluitende wedstrijd in het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion in Eindhoven. Deze week markeerde het einde van een intens en succesvol seizoen. Na de wedstrijd vierden we dit met een gezellige eindejaars BBQ, waarbij zwemmers, vrijwilligers en officials samenkwamen om het seizoen feestelijk af te sluiten.

 

**Bedankje en Vakantiewens**
We willen alle zwemmers, coaches, vrijwilligers, supporters en families bedanken voor hun inzet en steun gedurende het hele jaar. Jullie hebben bijgedragen aan een fantastisch seizoen vol hoogtepunten en succes. We wensen iedereen een fijne en welverdiende zomervakantie toe en kijken uit naar een nieuw seizoen vol nieuwe uitdagingen en successen.

Met sportieve groet,

Namens het bestuur van Wahoo Swimming.