Verslag Int. Swimmeet Innsbruck 2024 in het Olympische Tivoli zwemstadion

Gepubliceerd op 14 mei 2024 om 19:54

13 mei 2024

Afgelopen weekend vertrokken vier mannelijke zwemmers en drie vrouwelijke zwemsters vol trots namens Wahoo Swimming uit de Gelderse Bommelerwaard, naar het Olympisch 50 meter buitenbad Tivoli in Innsbruck. Dit grote Internationale zwemevenement bood een podium voor zwemtalent van uit een groot deel van Europa.

De heren, bestaande uit Robert, Thomas, Remco en Tim, vormden een gedreven team onder de begeleiding van coaches Patrick en Marieke. Voor de dames, vertegenwoordigden Ruby, Elin en Maud Wahoo Swimming.

Elin, met haar jeugdige 11 jaar, verbaasde veel mensen met haar mooie prestaties. Ze sleepte maar liefst vier gouden medailles binnen op de 50 meter rugcrawl, de 100 meter rugcrawl, de 50 meter schoolslag en de 50 meter vlinderslag. Daarnaast veroverde ze twee zilveren medailles op de 100 meter schoolslag en de 200 meter schoolslag. Elin maakte niet alleen naam voor zichzelf, maar liet ook een blijvende indruk achter op haar leeftijdsgenoten.

Ruby, in nauwe samenwerking met haar coaches, hanteerde een doelgerichte strategie die haar tot succes leidde. Ze volbracht haar persoonlijke doelstellingen met precisie en vastberadenheid, wat haar prestaties des te indrukwekkend maakte.

De jongste deelneemster, Maud, bewees dat leeftijd geen belemmering is voor grootsheid. Ze verpletterde haar persoonlijke records op alle afstanden, waardoor haar groei en inzet glashelder waren voor iedereen.

Bij de heren sprongen vooral Tim, met zijn zilveren medaille op de 200 meter vlinderslag en brons op de 400 meter wisselslag, en Remco, met zijn derde plaats en bronzen medaille op de 50 meter rugcrawl, in het oog. Onder de uitdagende omstandigheden van de hoogte, waar de zuurstof schaarser was, lieten ze zien tot welke prestaties ze in staat waren.

Al met al was de 10e Int. Swimmeet Innsbruck 2024 een onvergetelijke ervaring voor Wahoo Swimming. De passie van onze zwemmers hebben niet alleen medailles opgeleverd, maar ook bewondering vriendschappen en respect van hun medesporters. We kijken uit naar wat de toekomst nog in petto heeft voor ons team.