Swim for Charity Tilburg Avalon

Gepubliceerd op 28 februari 2024 om 12:45

Zwemvereniging Avalon zwemt op 6 april 2024 voor een goed doel zie onderstaande tekst en link. Doe jij mee?

 

Voedselhulp in Tilburg en omgeving

Ook in Tilburg is een maaltijd helaas niet voor iedereen vanzelfsprekend. Steeds vaker horen we dat mensen een maaltijd moeten overslaan omdat ze de boodschappen niet kunnen betalen.

Dit mogen we niet laten gebeuren. Daarom biedt het Rode Kruis op steeds meer plekken voedselhulp, samen met lokale partners die de wijk goed kennen. Dit zijn kortlopende projecten, bedoeld om de grootste nood tegen te gaan.

We delen bijvoorbeeld boodschappenkaarten uit aan gezinnen die het niet meer redden. Daarnaast helpen we mensen die geen hulp vinden bij andere instanties. Omdat ze niet weten hoe, er geen recht op hebben, de stap niet durven zetten of omdat er een wachttijd is. Dit zijn bijvoorbeeld mensen die op de wachtlijst staan van een hulpinstantie, gezinnen in armoede die een paar euro te veel verdienen om in aanmerking te komen voor voedselhulp bij de gemeente of ongedocumenteerden.

Zelf de regie in handen

Ook als je het zelf even niet redt, is het prettig om de regie te houden over wat je eet. Daarom delen we boodschappenkaarten uit. Dat zijn tegoedkaarten waarmee mensen zelf kunnen kopen wat ze nodig hebben. Gewoon, in de supermarkt.

Elke donatie is welkom!

Van grote tot kleinen bedragen zijn welkom! Om een indicatie te geven wat de kosten zijn om iemand te helpen in nood hebben we een klein overzicht gemaakt.

Voor €17,50 kan iemand zeven warme maaltijden maken.

 

Zie hier de actie van 2023: Swim for Charity 2023