Wedstrijd verslag deel 1 regio kampioenschappen langebaan Nijmegen 2024

Gepubliceerd op 26 mei 2024 om 07:58

Wedstrijdverslag: Gelderse Kampioenschappen Langebaan - Dag 1

Gisteren vond de eerste dag van de regionale finale wedstrijden plaats, ook wel bekend als de Gelderse kampioenschappen langebaan, in het Zwembad West te Nijmegen. Twee van onze zwemmers, Ruby en David, kwamen hier in actie.

David - 400 meter vrije slag

David zwom zijn eerste afstand op de 400 meter vrije slag en wist deze met overtuiging te winnen. Met een indrukwekkende prestatie kroonde hij zich tot regio kampioen 400 meter vrije slag 2024. Gefeliciteerd, David! We zijn enorm trots op deze geweldige prestatie en kijken uit naar je volgende races.

Ruby - 100 meter schoolslag

Ruby nam deel aan de 100 meter schoolslag. Net als bij haar vorige wedstrijd had ze samen met haar trainer een specifiek doel gesteld. We zijn blij te kunnen melden dat Ruby dit doel met vlag en wimpel heeft behaald. Haar doorzettingsvermogen werpt duidelijk haar vruchten af.

Op deze eerste dag van de regiokampioenschappen was onze trainster Marieke mee als ploegleider, en wat deed ze dat goed! Het was haar eerste keer als ploegleider bij een kampioenschap en we zijn ontzettend trots op haar inzet en begeleiding. Daarnaast was onze hoofdtrainer Patrick aanwezig als starter, en maakte hij in Nederland voor de eerste keer deel uit van de official kop van een dergelijke wedstrijd.

Met deze prestaties groeien niet alleen onze zwemmers, maar ook onze trainers. Samen zijn we sterker: stronger together.

Vandaag, op dag 2 van de regiokampioenschappen, starten drie zwemmers: David, Tim en Ruby. Patrick neemt de rol van ploegleider op zich. We hebben er zin in en jullie kunnen snel een vervolg lezen!

Het was een succesvolle dag voor Wahoo Swimming en we zijn trots op de prestaties van onze zwemmers en trainers. Blijf ons volgen voor meer updates en resultaten van de Gelderse kampioenschappen langebaan.

#trots #passie #sport #power #stronger together