Wedstrijd verslag 5 mei Hoogstraten België

Gepubliceerd op 5 mei 2024 om 22:05

Wedstrijdverslag: De 200 meter van Hoogstraten

Op een stralende dag in het Belgische Hoogstraten verzamelde het team van Wahoo Swimming uit Gelderland zich bij het prachtige zwembad genaamd de Sportoase, waar de 200 meter van Hoogstraten plaatsvond. Met een aangename temperatuur buiten van 22°C en de zon die vriendelijk scheen, beloofde het een geweldige middag te worden voor zeven enthousiaste zwemliefhebbers die zich klaarmaakten voor een sportieve uitdaging.

De ambiance was dik in orde, met een 6-banen 25 meter zwembad dat klaarlag voor een enerverende middag vol zwemplezier. Tim en Ruby beten het spits af met elk een 50 meter vlinderslag. Ondanks dat ze nog niet helemaal in topvorm waren en moesten wennen aan de warmte en het felle zonlicht dat door de ramen scheen, zetten ze een keurige prestatie neer.

Remco dook vervolgens in het water voor de eerste 200 meter vrije slag van de dag en behaalde een mooi persoonlijk record, wat een geweldige start van de middag beloofde. Elin volgde met een indrukwekkende 200 meter schoolslag, waarbij ze haar tijd met ruim 10 seconden verbeterde ten opzichte van haar vorige persoonlijke record. Deze prestatie bezorgde haar een prachtige derde plek in de leeftijdscategorie 11 en 12 jarigen.

Na een welverdiende pauze van ruim 20 minuten, waarin het team genoot van lekkers in de kantine, was het tijd voor Tim om zijn 200 meter vlinderslag te zwemmen. Met een tijd van 2:46.17 verbeterde hij zijn persoonlijke record met meer dan 8 seconden, waarmee hij ook een belangrijk limiet behaalde voor de komende regiokampioenschappen langebaan.

Remco zwom vervolgens een snelle 50 meter rugcrawl, terwijl Ruby en Elin beiden hun kunsten toonden op de 50 meter schoolslag. Ruby waagde zich ook aan de 200 meter wisselslag en behaalde daarbij een mooi persoonlijk record. De middag werd afgesloten met Tim, Elin en Remco die alle drie sterk presteerden op de 50 meter vrije slag, waarmee ze de dag vol trots besloten.

Als trainer kon ik niet trotser zijn op de inzet en prestaties van onze zwemmers. Na de prijsuitreiking en een verfrissend drankje namen we afscheid van de gastvrije mensen van HoZT Zwemvereniging, die deze leuke wedstrijd hebben georganiseerd. We reden de stad Hoogstraten in, waar we de middag afsloten met een heerlijke maaltijd bij restaurant De Jachthoorn, wat een super afsluiting was na een dag vol sportieve hoogtepunten.

Nu thuis aangekomen, kijken we terug op een fantastische dag en genieten we nog even na van de avond. Over drieënhalve dag staat ons volgende avontuur alweer te wachten deze keer in Oostenrijk, waar we vol verwachting uitkijken naar onze deelname aan wedstrijden in Innsbruck en gaan genieten van de Oostenrijks gastvrijheid.