Een Inspirerend Verhaal van Doorzettingsvermogen en Passie

Gepubliceerd op 9 april 2024 om 08:44

Hedel 9 april 2024

Roel Scheij, nu 25 jaar oud, heeft een indrukwekkend sportief parcours afgelegd dat getuigt van doorzettingsvermogen en passie. Op jonge leeftijd begon hij zijn sportieve reis als voetballer en tennisser. Op twaalfjarige leeftijd werd hij geconfronteerd met een visuele beperking, maar dit weerhield hem er niet van zijn passie voor sport voort te zetten.

Op vijftienjarige leeftijd maakte Roel de overstap naar het paralympisch wielrennen en behaalde hij indrukwekkende resultaten op het wereldniveau, waarbij hij zichzelf tot de top 15 van de wielersport wist te brengen. Drie jaar geleden besloot hij het roer om te gooien en vond hij inspiratie in de wereld van de para-triatlon.

Met vastberadenheid en toewijding heeft Roel zich laten zien op het Nederlands Kampioenschappen para-triatlon, waar hij respectievelijk tweede en derde werd. Onlangs is hij begonnen met intensieve trainingen voor het zwemgedeelte bij Wahoo Swimming, onder leiding van trainer Patrick Hut, met als doel zijn prestaties te verbeteren voor het komende NK para-triatlon.

Roel zelf beschrijft zijn ervaring bij Wahoo Swimming als: "Ik voel me als een vis in het water bij deze zwemvereniging, de support van de medezwemmers en de trainingen van Patrick zijn echt heel fijn om me verder te ontwikkelen als sporter."

Patrick Hut, zijn coach, spreekt vol lof over Roel: "Roel kwam een aantal maanden geleden bij ons om kennis te maken met onze club en de mogelijkheden die we eventueel voor hem zouden hebben. Roel is een doorzetter en maakt mooie vorderingen in zijn zwemslagen. Roel komt er wel. Niet alleen ik, maar ook de andere Wahoo Swimming leden zijn blij met Roel in ons midden. De passie en het doorzettingsvermogen van Roel zijn voor ons allen een inspiratiebron."

14 april 2024 is Roel in actie tijdens de Rotterdam Marathon, waar hij de uitdaging aangaat van een halve marathon. Zijn deelname symboliseert zijn vastberadenheid en doorzettingsvermogen, en inspireert anderen om grenzen te verleggen en hun dromen na te jagen, ongeacht de obstakels die ze tegenkomen.

nn marathon rotterdam.nl