Ilias van zwemvereniging Wahoo Swimming verovert goud tijdens de Nederlandse Kampioenschappen

Gepubliceerd op 16 december 2023 om 16:43

Bovenstaande foto's gemaakt door Kees-Jan van Overbeeke

Den Haag 16 December 2023

In een indrukwekkende prestatie heeft zwemmer Ilias van zwemvereniging Wahoo Swimming goud veroverd op de 1500 meter vrije slag tijdens de Nederlandse Kampioenschappen korte baan op 16 december in Den Haag. De 13-jarige atleet wist zijn concurrentie achter zich te laten en goud te behalen in deze uitdagende discipline.


Ilias, getraind door de Patrick en Heike, heeft met zijn overwinning bewezen tot de top van het Nederlandse junioren zwemmen te behoren. Zijn vastberadenheid en toewijding aan het trainingsprogramma onder leiding van zijn trainers hebben geleid tot dit mooie resultaat.


Trainer Patrick Hut, die bij de wedstrijd aanwezig was, is enorm trots op de prestatie van Ilias. Hij benadrukt het harde werk en de toewijding die de zwemmer heeft getoond tijdens de voorbereiding op dit kampioenschap. "Ilias heeft laten zien dat hij niet alleen fysiek sterk is, maar ook mentaal zeer veerkrachtig. Zijn gouden medaille is een beloning voor zijn inzet en doorzettingsvermogen," aldus Hut. Met een scherp oog op de toekomst zal deze gouden medaille voor Ilias ongetwijfeld als motivatie dienen voor verdere successen in zowel nationale als internationale wedstrijden.


Het bestuur van Wahoo Swimming feliciteert Ilias en zijn trainers van harte met deze mooie prestatie. Deze gouden medaille is ook direct de eerste Nederlandse kampioenschap prestatie voor de zwemvereniging Wahoo Swimming uit Zaltbommel, dat sinds juni 2023 actief is in het wedstrijdzwemmen. Op 17 december zal ook 13-jarige Anna deelnemen aan de Nederlandse Kampioenschappen waarbij ze gaat starten in de snelste serie op de 800 vrije slag.