Sluiting Zwembad De Kreek

Gepubliceerd op 29 november 2023 om 17:37

KERKDRIEL – Zwembad De Kreek in Kerkdriel is sinds afgelopen vrijdag gesloten. De technische staat van het zwembad bleek tijdens de laatste inspectie zo hard achteruitgegaan dat sluiting volgens de gemeente Maasdriel en Optiport de enige optie was.

"Het nieuws is als een bom binnen gekomen", zegt zwemtrainer Patrick Hut. "We wisten natuurlijk dat het zwembad in niet zo'n goede staat is, maar hoopten toch minstens tot eind 2024 in De Kreek terecht te kunnen."

Wahoo Swimming
Patrick Hut is één van de oprichters van zwemvereniging Wahoo Swimming uit Zaltbommel en Kerkdriel, die in juni van dit jaar gestart is met trainingen in De Kreek. In korte tijd hebben zich al rond de veertig leden gemeld, van getalenteerde wedstrijdzwemmers en ervaren triatleten tot jonge zwemmers die na hun zwemdiploma A en B hun vaardigheden willen verbeteren. Een aantal leden doet op 9 en 10 december mee aan de Nederlandse jeugdkampioenschappen en een week later aan het grote zwem NK. Half januari volgt deelname aan de Gelderse Kampioenschappen.

Paniek
"De paniek sloeg vrijdagmiddag wel een beetje toe", bekent Patrick. Hij is samen met een paar bestuursleden meteen gaan rondbellen naar de zwembaden in de buurt: Zaltbommel, Andel, Den Bosch en verder weg. "We kregen ook spontaan aanbiedingen van baden verder weg, waar we misschien wel terecht kunnen", vertelt Patrick. "Maar de meeste zwembaden zitten natuurlijk gewoon vol. Onze jeugdzwemmers moeten overdag naar school en kunnen alleen 's avonds trainen. De volwassen zwemmers zijn vaak overdag aan het werk. Bij de meeste zwembaden zitten de avonden helemaal vol."

Toch wil hij niet bij de pakken gaan neerzitten. "We denken in oplossingen", zegt hij. "Misschien is er toch nog ergens een zwembad in de buurt voor ons beschikbaar."

Aqua Altena
Ook andere gebruikers moeten op zoek naar een ander zwembad. Optisport heeft gebruikers de mogelijk geboden om verder te zwemmen in de Optisportlocaties zwembad Aqua Altena in Andel en zwembad De Waalslag in Tiel.

Roodgloeiend
Ondertussen staat de telefoon bij zwembad De Sportwaard roodgloeiend, meldt het Zaltbommelse zwembad op social media. "Ook voor ons kwam het nieuws plotseling", aldus De Sportwaard. "Wij gaan het de komende week aankijken met de eventuele toenemende bezoekers. Ook wij weten niet wat we kunnen verwachten."

De horeca, fitness, sporthal en het zalencentrum van De Kreek blijven wel open.

Britta Alink

 

Bron :https://www.bommelerwaardgids.nl/nieuws/algemeen/gebruikers-overvallen-door-plotselinge-sluiting-zwembad-de-kreek/