DE WAHOO SWIMMING ZWEMTEAMS

Welkom bij onze zwemtrainingsprogramma's! Bij wahoo Swimming geloven we in het creëren van een omgeving waarin zwemmers van alle niveaus kunnen gedijen. Onze trainingsgroepen zijn zorgvuldig ontworpen om tegemoet te komen aan de unieke behoeften en doelen van elke zwemmer. Of je nu nieuw bent in de wereld van het wedstrijdzwemmen of jezelf wilt uitdagen om naar het volgende niveau te stijgen, we hebben een programma dat bij jou past.

LEARN TO TRAIN

Ons "Learn to Train" programma is speciaal ontworpen voor beginnende zwemmers die hun vaardigheden willen ontwikkelen en vertrouwen willen opbouwen in het water. In deze groep leggen we de nadruk op het aanleren van de juiste zwemtechnieken en het opbouwen van een sterke basis. Door gestructureerde trainingen en individuele aandacht helpen onze coaches elke zwemmer om zijn of haar potentieel te bereiken en te groeien als een zelfverzekerde zwemmer.

TRAIN TO TRAIN

Ons "Train to Train" programma is ideaal voor zwemmers die al een zekere vaardigheid hebben opgebouwd en klaar zijn om serieus aan hun techniek en uithoudingsvermogen te werken. In deze groep focussen we op het verfijnen van zwemtechnieken, het verbeteren van snelheid en het opbouwen van fysieke kracht. Met een mix van uitdagende workouts en individuele feedback streven we ernaar om elke zwemmer te helpen zijn of haar prestaties naar een hoger niveau te tillen.

TRAIN TO COMPETE

Ons "Train to Compete" programma is ontworpen voor serieuze zwemmers die zich willen meten op wedstrijdniveau en hun concurrentievaardigheden willen aanscherpen. In deze groep ligt de focus op het maximaliseren van prestaties, het ontwikkelen van racestrategieën en het verbeteren van mentale veerkracht. Met intensieve trainingssessies, wedstrijd simulaties en gerichte coaching streven we ernaar om elke zwemmer voor te bereiden op succes op het hoogste niveau.

Of je nu net begint met zwemmen, al wat ervaring hebt, of jezelf wilt uitdagen om te concurreren op het hoogste niveau, onze trainingsprogramma's bieden de ondersteuning en begeleiding die je nodig hebt om je doelen te bereiken. Sluit je aan bij onze gemeenschap van gepassioneerde zwemmers en ontdek het plezier en de voldoening van het verbeteren van je zwemvaardigheden.


De leukste zwemvereniging van Nederland

KRACHT TRAINING

 

Voor onze zwemmers is er naast de zwemtrainingen ook aanvullende land en kracht training met een train programma op maat voor de desbetrefende sporter, deze kracht training word onder begeleiding van ervaren instructeurs en fysiotherapeuten gedaan en vind plaats in de fitnessruimte van de Kreek te Kerkdriel. Wil je meer informatie over deze training neem dan even contact op met de hoofdtrainer via het contact formulier.  

Waarom land en kracht training?

Land- en krachttraining zijn beide essentiële componenten voor de ontwikkeling van zwemmers. Hier zijn een paar redenen waarom:

 1. Verbeterde kracht en uithoudingsvermogen: Krachttraining helpt zwemmers om de spierkracht en het uithoudingsvermogen op te bouwen die nodig zijn om krachtig door het water te bewegen gedurende lange afstanden of bij intensieve sprintwedstrijden.

 2. Preventie van letsel: Het versterken van de spieren rondom gewrichten helpt blessures te voorkomen die kunnen optreden door de herhaalde bewegingen van zwemmen. Landtraining kan ook helpen bij het verbeteren van de algehele stabiliteit en coördinatie, wat de kans op letsel verkleint.

 3. Verbeterde techniek: Landtraining kan gericht zijn op het verbeteren van de techniek en het lichaamsbewustzijn van zwemmers. Dit kan worden bereikt door middel van oefeningen die de juiste lichaamshouding, rotatie en coördinatie bevorderen.

 4. Versterking van de kernspieren: Een sterke kern is essentieel voor een efficiënte zwemtechniek. Land- en krachttraining kunnen gericht zijn op het versterken van de buikspieren, rugspieren, schouders en heupen, wat de stabiliteit en efficiëntie in het water verbetert.

Kortom, land- en krachttraining zijn cruciaal voor zwemmers omdat ze helpen bij het opbouwen van kracht, uithoudingsvermogen, techniek en het verminderen van het risico op letsel. Het is belangrijk voor zwemmers om een gebalanceerd trainingsprogramma te hebben dat zowel zwemmen als land- en krachttraining omvat om hun prestaties te optimaliseren.


VOEDING EN RUST

Voeding en rust spelen een cruciale rol in de prestaties en algemene gezondheid van wedstrijdzwemmers. Hier is waarom:

Voeding:

 1. Brandstof voor Prestatie: Zwemmers hebben een aanzienlijke hoeveelheid energie nodig om te presteren. Koolhydraten zijn een belangrijke energiebron die zorgt voor de benodigde brandstof voor trainingen en wedstrijden.

 2. Spierherstel: Proteïnen zijn essentieel voor het herstel van spieren na intense trainingen. Ze helpen bij het opbouwen en repareren van spierweefsel, waardoor zwemmers sterker worden en zich beter kunnen aanpassen aan de fysieke eisen van de sport.

 3. Hydratatie: Zwemmers verliezen veel vocht tijdens trainingen en wedstrijden, zelfs als ze zich in water bevinden. Het handhaven van een goede hydratatie is essentieel om prestaties op peil te houden en het risico op uitdroging te minimaliseren.

 4. Nutriënten voor Gezondheid: Naast macronutriënten zoals koolhydraten, eiwitten en vetten, hebben zwemmers ook micronutriënten nodig zoals vitaminen en mineralen voor een optimale gezondheid, immuunfunctie en algemeen welzijn.

 

Rust:

 1. Spierherstel en Groei: Tijdens de slaap wordt het lichaam gerepareerd en hersteld, waaronder spieren die beschadigd zijn tijdens trainingen. Voldoende slaap is cruciaal voor een effectief spierherstel en groei.

 2. Mentale Scherpte: Slaap speelt een belangrijke rol in cognitieve functies, concentratie en reactietijd. Voor zwemmers is mentale alertheid essentieel, vooral tijdens wedstrijden waar elke fractie van een seconde telt.

 3. Hormonale Balans: Tijdens de slaap worden verschillende hormonen gereguleerd, waaronder hormonen die de eetlust, energieniveaus en spiergroei beïnvloeden. Een goede nachtrust is essentieel voor het handhaven van een gezonde hormonale balans.

 4. Herstel van het Zenuwstelsel: Intensieve trainingen belasten niet alleen de spieren, maar ook het zenuwstelsel. Slaap helpt bij het herstel van het zenuwstelsel, waardoor zwemmers beter in staat zijn om te herstellen van fysieke en mentale inspanningen.

Kortom, voeding en slaap zijn beide essentiële componenten van de totale gezondheid en prestaties van wedstrijdzwemmers. Het optimaliseren van deze factoren kan leiden tot verbeterde prestaties, sneller herstel en een verminderd risico op letsel. Tijdens de trainingen wordt er door onze trainers aandacht besteed over voeding en het belang van rust voor onze zwemmers.